fredag 27. februar 2009

Slår ned på spekulasjon i forfall av verneverdig bebyggelse


Selvsagt en yrkesskade - men denne gangen er det faktisk grunn til å rope aldri så lite hurra for godt komitearbeid. Hør bare:

"Komiteens flertall (..) viser til at enkelte eiere av bygg spekulerer i å la bevaringsverdige bygninger forfalle så mye at verneverdien opphører eller at bygget i realiteten ikke er mulig å redde. For å hindre dette, mener flertallet at bevaringsverdi må inn som selvstendig hensyn og gi grunnlag for at kommunen kan pålegge istandsetting og vedlikehold".

Det bes om utarbeidelse av forskrift om kommunenes adgang til å gi pålegg om sikring, istandsetting og vedlikehold av bevaringsverdige bygninger- som skal iverksettes samtidig med lovendringen.

Komiteens mindretall går enda lenger og foreslår at lovendringen peker spesifikt på at eier eller ansvarlig plikter å holde byggverk mv i en slik stand at det ikke oppstår fare for skade på eller vesentlig ulempe for "person, eiendom eller miljø, herunder bevaringsverdi, slik at byggverkets arkitektoniske verdi ikke forringes, og at byggverket ikke virker skjemmende i seg selv eller i forhold til omgivelsene".

Go Høyre, KRF og Venstre!
Bildet er fra Stortingets hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar