søndag 29. august 2010

Sensommersøndagsturalternativer

Jeg har ikke vært på sopptur, men jeg synes kantareller er vakre og gode.

Dette er årstida folk ikler seg enten turutstyr eller sykkelbukse og hjelm og stikker til skogs. For å plukke sopp, eller sykle Birken, eller whatever.

Vi har også nylig vært på tur i skogen - midt i Oslo- fra Maridalsvannet til Grünerløkka, langs Akerselva. Som i tillegg til å by på voksne trær og myk fjæring i ganglaget også byr på hundrevis av år med industrihistorie, og glimt av trivelig byliv - for eksempel et reklamestunt for fotoutstyr ved hjelp av å arrangere kappløp for svarte(!) badeender- eller en enkel rosevin på Blå som belønning for møre lår.

Denne søndagen har jeg benyttet anledningen mellom regnskurene til å legge turen nedom Bjørvika, hvor det var åpen dag i dag. De ulike utbyggerne åpner byggeplassene sine og gir folk anledning til å se byutviklinga i kortene på nært hold. Det er bryet verdt å ta turen, - ikke minst for å få en føling med hvor langt det faktisk er å gå, og dermed hvor stor denne nye bydelen faktisk blir. Og så kan man få med seg omvisningen i middelalderbyen, eller nikke til Anka når man går forbi hvis man (som meg) har hørt den før.

Sopp er godt, men de kan altså kjøpes på Stortorvet også.

Bilde: Wiukimedia Commons Rotehodet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar